top of page

ABOUT ME

Ik ben Amy de Jong-van Luik, 37 jaar oud. Ik gebruik eigenlijk nog steeds overal mijn meisje naam vanwege de fotografie. Ik ben trotse mama van 2 jongens Pim(6) en Steff(2). Naast mijn fotografie breng ik het liefst met hun de meeste tijd door.

In 2015 zelf getrouwd met Koen de Jong en al sinds 2007 met elkaar.
We wonen al ons hele leven hier in Spijkenisse.

Als je me al langer kent, weet je dat voetballen altijd mijn passie is geweest.
Dat heb ik inmiddels na 20 jaar ingeruild voor de leuke dingen doen met mijn familie, de kids, lekker eten en op vakantie gaan.

Ik ben erg sociaal, praat graag, hou van lachen & vooral om met mensen om te gaan (De beste combi voor een fijne shoot).

Soms zul je je afvragen waar ik ben tijdens een shoot, maar ik ben natuurlijk altijd ergens in de buurt om de mooiste plaatjes te vangen, ik ben maar 1.58 groot dus
val niet altijd op en kan me overal doorheen manoeuvreren.

Waarom ik fotograferen zo ontzettend mooi vind:

Dat wat foto’s met je doen fascineert me. Ze nemen je weer mee naar een moment. Tijdens een reportage lijken het “gewoon” mooie foto’s. Maar jaren later zijn ze ongelofelijk waardevol en onmisbaar. 

Dit was voor mij de reden om vanaf 2010 te starten als fotograaf. In 2016 ben ik daarom ook gestopt met mijn huidige baan als grafisch vormgever, de beste keuze ooit!


Ik wil mensen helpen een mooie herinnering te maken waar ze later met een glimlach op terug kunnen kijken.
 

 

HOE IS MIJN PASSIE ONTSTAAN?

 

Als klein meisje vond ik het heerlijk om door oude fotoalbums te bladeren. Mijn opa’s en oma’s nog jong, mijn ouders in de mode van toen en mijn zus, broer en ik nog klein. En nog steeds, of misschien zelfs steeds meer, zijn deze fotoalbums heel waardevol voor mij. Doordat ik nu ouder ben, zie ik ook hoe tijdelijk alles is. Het leven vliegt voorbij. Mijn opa’s en oma’s zijn er niet meer. En toch, als ik mijn fotoalbum opensla zit ik weer even bij ze op de bank.

In juni 2017 werden wij ouders van Pim. Al jaren maak ik foto’s van baby’s en kinderen, maar nu was het mijn eigen kind voor de lens. Wanneer ik een mooie foto van hem heb gemaakt, kan ik er uren naar kijken. Het maakt me zó trots. Tegelijk maakt het me ook ontzettend dankbaar dat ouders me deze taak toevertrouwen tijdens een fotoreportage.

 

Ik kijk ernaar uit om jullie snel eens voor mijn lens te kunnen ontmoeten!

Maximaal 5 personen kunnen in mijn studio terecht.

bottom of page