top of page

Kledingtips portretfotografie

Een professionele portret fotoshoot van u alleen? Misschien voor uw partner of vriendin, of voor uw cv?
Tijdens de fotoshoot proberen we verschillende poses uit. Bij iedere fotoreportage nemen we ruim de tijd voor je, om te zorgen voor voldoende mooie foto's in een ontspannen omgeving voorzien van alle privacy. Portretreportage is mogelijk voor 1 - 2 personen.

Denk qua kleding vast na hoe u op de foto over wilt komen. Bijvoorbeeld formeel of juist casual. U kunt uiteraard ook meerdere setjes meenemen zodat we meerdere stijlen fotograferen.Is de foto voor uw CV of Linkedin, denk dan eventueel aan iets zakelijks of iets in de trant van uw beroep.
Bij een fotoshoot met meerdere personen is het belangrijk dat uw kleding een eenheid vormt. Zo worden de portretfoto's een mooi geheel en straalt de foto rust uit.Tijdens de fotoshoot van 60 minuten is het mogelijk om van achtergrond te wisselen.
Doorgaans fotograferen wij met een witte of zwarte achtergrond. Neem voor een persoonlijke touch je eigen accessoires me denk hiebij
bijvoorbeeld een muziekinstrument, sportattribuut of iets wat bij jou past.


Algemene tips:

  • Neem je je kind(eren) mee voor op de foto? Zorg dan dat er iemand is die op kan passen terwijl jij in je eentje op de foto gaat.

  • Neem zelf de attributen mee waarmee je eventueel gefotografeerd wilt worden.

  • Neem donkere en lichte kleding mee. Dan kun je variëren op de foto’s.

  • Kies voor kleding zonder streepjes of patroontjes. Effen stoffen zijn het mooist op de foto.

  • Mooie sieraden zoals een mooie ketting of armband geven de foto een klassieke uitstraling.


Mochten jullie zelf nog leuke ideeën of voorbeelden van foto’s hebben,  neem het  gerust mee of laat het me weten zodat ik kan kijken wat ik voor jullie kan betekenen, alles is bespreekbaar. Voor inspiratie kun je kijken op www.pinterest.com
 

BELANGRIJK:
Neem een USB Stick mee van max. 2-4 GB na de fotoshoot kan ik hier de nabewerkte foto’s opzetten, en kunnen jullie de USB stick met jullie foto’s binnen een week weer bij mij thuis ophalen.

De foto's kunnen 1 tot 1,5 week na de fotoshoot worden opgehaald. Deze foto's plaats ik op een door u zelf meegebrachte USB-stick. Ook kun kunt u ervoor kiezen om ze digitaal te ontvangen via een download link, bij uitzondering kan ik de foto's natuurlijk ook op een CD/DVD branden. De kosten hiervoor zijn 10 euro extra.

bottom of page